Întâmplări cu permisul de conducere

In Uncategorized by George3 Comments

Azi mi-am schimbat radical şi iremediabil părerea despre draga noastră ţară România. Am ajuns la concluzia că nu se mai poate face nimic. Ţărişoara noastră este praf, la toate aspectele.

După cât m-au frecat aşa-zisele ‘autorităţi’ cu permisul de conducere, faza de azi i-a pus capac. M-am ofticat la maxim, să zic aşa. Cum au decurs lucrurile: am vrut din prima să dau pentru categoriile A şi B, că am zis că nu o să mai reiau vreodată legislaţia. Buuun.. fac şcoala şi merg să mă programez. Aveam de ales între A şi B. La sfatul instructorului, merg pe varianta A. Mă programează cei de la permise pe 6 ianuarie, fără nici o problemă. Toate bune şi frumoase. Merg, iau examenul teoretic (sala) în decembrie şi aştept ca să dau poligonul. Problema a fost că era zăpadă. Buuun.. merg cu instructorul şi curăţ frumos poligonul; nu mai avea zăpadă deloc pe el. În fine, vine ziua examinării şi respectivul ‘poliţai’ refuză să vină la examinare, cu toate că poligonul n-avea nimic. Pur şi simplu n-avea chef să meargă 10 minute în ziua aia. Mă întorc resemnat şi merg a doua zi la birou la ei să văd care-i treaba. Mă reprogramez, aflând că pe data trecută sunt trecut ca neprezentat, cu toate că l-am aşteptat pe respectivul sticlet vreo 3 ore în frig. Las să treacă şi asta, că na.. mai trebuie să mai laşi şi de la tine. Mi-a facut acelaşi examinator figura de vreo 3 ori, până ce a vrut să stea 5 minute să se uite cum dau o tură pe poligon. Nici măcar n-a cronometrat. Asta se întâmpla luni, la 2 LUNI DUPĂ CE M-AM PROGRAMAT.

Dobitoci. Ca să poţi da categoria B, trebuie să termini cu A-ul că altfel nu pot să-ţi deschidă alt dosar, părerea fiind a unei fufe sclifosite de la respectivul birou, care nici măcar nu ştie cu ce se mănâncă lucratul la calculator. Nu ştiu pe ce criterii se fac angajările, dar cred că domină pilele (ca la majoritatea locurilor de muncă la stat din România). Pe scârba aia nu cred că o s-o uit prea repede.

Mai mult uşurat decât bucuros că am scăpat de categoria A, merg să mă programez pentru categoria B. Aflu, cu stupoare, că tâmpiţii mi-au făcut permis numai cu categoria A. Nu ştiu ce să mai zic, ca la noi la nimeni. Mers în stânga şi în dreapta, nimic.
El:’Aştepţi să-ţi vină permisul, mergi şi mai plăteşti odată taxa de 50RON, pentru alt permis.’
Eu:’Deci să mai plătesc taxa încă odata, din cauza unei erori de-a voastră?!?’
El:’Da ce, vrei să-ţi plătească statul taxa?’
Măi dobitocule, după ce că greşeşti, mai faci şi figuri? Să-mi plătească măta taxa, dacă eşti aşa de deştept. Nu că i-ar păsa cuiva. Probabil aşa îi freacă pe toţi, probabil că se plictisesc de moarte stând toată ziua în birourile lor monotone.

Dar nu numai cei de la birouri sunt aşa. Mergeam cu tatăl meu în maşină, astă-vară, spre Suceviţa. Ne depăşeşte un ‘italiano vero’ de Marginea, cu viteză destul de mare. Trece pe lângă maşina poliţiei fără nici un stres. Pe noi ne amendează că mergeam cu 63 km/h în localitate. Foarte mult, având în vedere că italianu’ avea vreo 90.

Să văd ce-o să fie şi cu categoria B. Că instructorul zicea că fără 100 euroi nu prea se trece. Probabil de asta era un afiş cu reduceri în martie la o şcoală de şoferi, reduceri de vreo 300RON. Din cauză că acei bani îi dai mită. Eu oricum atâţia bani nu arunc pe geam. Mai bine pun benzină de ei, vreo 2 plinuri şi mă plimb pe nişte drumuri în pustietate. Om trăi şi om vedea.

Ascultam acum câteva zile scrisoarea către liceeni a lui Tudor Chirilă. M-a mişcat puţin, dar în urma celor păţite azi am ajuns la concluzia că nu mai e ce face. Acum înţeleg de ce pleacă tinerii ‘diştepţi’ (ca să-l citez pe profu’ de fizică) din ţară. Că angajaţii de la stat (şi nu numai) îţi pun numai piedici, orice ai face; ajung să lucreze pe banii noştri şi se comportă de parcă ar fi zei. Gânduri negre pentru România, din starea asta nu cred că o sa se iasă niciodata. Corupţia s-a aşternut ca o cenuşă asupra noastră. Mai bine îţi bagi picioarele şi emigrezi.

GeorgeÎntâmplări cu permisul de conducere

Comments

  1. Mia C

    Asta mi-a placut..App..si eu trebuie sa dau de carnet..daca am probleme cu poligonul,te chem ?Acum ca te-ai obisnuit cu el..:))

  2. fanul tau #1

    de indignat esti tu ma giogica de aceste fapte tulburatoare. taci si rabda. knd o ramai fara curent pt o restanta de 2lei si apoi sa ti se impuna o taxa de 300de lei pt reconectare atunci sa zici “bag pula plec in spania”. sanatate si bafta la B

  3. Catalinu

    :))) scrisoare lu tudor chirila prostu care s-a gandit sa zica in 6 minute ceea ce stie toata lumea deja . dar lui i se pare foarte foarte nou.A coborat de la tronu lui de fraier si spune la lume sa citim .

Leave a Comment