Bike trip

In Uncategorized by George3 Comments

29 iunie 2008, ora 9 dimineata. La ora asta plecam din Rădăuţi, în ceea ce se va dovedi o excursie super. Eram 5: eu şi alţi 4 prieteni (Florin, Cătălin, Bogdan şi Daniel). Doar eu şi Florin ştiam traseul (am mai fost pe acolo, dar pe jos). Cu mult entuziasm am pornit la drum, spunând glume şi râzând (atmosferă care s-a păstrat pe tot parcursul excursiei).

După ce am ajuns în localitatea Horodnic de Sus, am trecut pe un drum forestier (cu pietriş). Am mers o bucată pe biciclete, iar când panta a început să fie mai mare, am urcat pe lânga biciclete. În drumul nostru s-au aflat două poieni. În prima ne-am oprit şi ne-am urcat în observatorul pentru vânători. Am stat puţin şi am urcat către a doua poiană (localnicii îi spun ‘la 36’). Acolo am mâncat fragi (erau din belşug) şi ne-am umplut sticlele cu apă de la un izvor. Ce i-a impresionat pe ceilalţi a fost priveliştea, deoarece din acel loc se vede toată depresiunea Rădăuţi.

Drumul până sus a durat cam 2 ore, iar înapoi, pe biciclete, am făcut cam 10 minute. Am coborât pe unde am urcat, iar traseul a fost super: avea curbe, scurtături, pietre, noroi.. tot tacâmul. Eu am căzut de vreo 3 ori, dar nu am păţit nimic. A urmat drumul către Huta (aşa zic localnicii la zona dintre Suceviţa şi Marginea), drum forestier, tot prin pădure. Ne-am oprit la o casă, iar Cătălin şi Bogdan au cerut nişte chei deoarece nu le stăteau scaunele fix, iar unuia îi era roata descentrată. Localnicii ne-au ajutat cu entuziasm, iar noi am pornit mai departe.

A fost mai mult de urcat decât de coborât, dar am ajuns cu bine. De la Huta am mers spre Marginea, până în centru, unde am băut o bere (mulţumesc Bogdan – alt Bogdan, nu cel care era cu bicicleta). În continuare am ieşit din Marginea înspre Clit şi am luat-o la deal, pe un alt drum forestier. De urcat am urcat aproximativ o oră. Ne-am odihnit puţin sus şi am coborât în viteză. Drumul era drept şi nu avea nici un obstacol, ci doar pietrele care erau destul de bătucite în pământ. Eu am coborât în 3 minute şi 4 secunde, ajungând primul.

De aici am luat-o pe drumul asfaltat, prin Volovăţ şi am ajuns în cele din urmă înapoi în Rădăuţi. Eram toţi rupţi. Dar nu conta, deoarece excursia a fost super. Am făcut ruta cu Google Earth şi au ieşit 58 de kilometri. Destul de mult, zic eu.

Din păcate, nu am făcut poze că nu  erau buni acumulatorii la aparatul de fotografiat (pe care l-am cărat degeaba). Oricum, duminica viitoare plănuim să mergem din nou şi voi pune poze atunci.

Mai jos am pus ruta pe care am mers şi kmz-ul din Google Earth + nişte poze, tot din aceleaşi locaţii.

Ruta

Spre Suceviţa

Poiana 36

Partea stângă

Download kmz: Excursie

GeorgeBike trip

Comments

Leave a Comment